Emine Şenyaşar: Bu topraklarda yaşayamayız evimi taşımaya gidiyorum

.

Oğlu Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine isyan eden anne Emine Şenyaşar, “Artık bu topraklarda yaşayamayız. Şimdi evimi taşımaya gidiyorum. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?” dedi.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada babası Hacı Esvet, kardeşleri Celal ve Adil Şenyaşar’ı yitiren Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine, Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle 25 gündür nöbet tutan annesi Emine Şenyaşar isyan etti. 

“Adalet” nöbetindeyken kararı öğrenen Anne Şenyaşar, “5 tane oğlum vardı 2 tanesini öldürdüler, birini de cezaevine koydular. 37 yıl 9 ay ceza vermişler. Katliamı yapanlara ise 18 yıl. Bu adalet mi, bu nasıl bir devlet? Bu topraklarda adalet yok buralardan gideceğiz. Artık bu topraklarda yaşayamayız. Şimdi evimi taşımaya gidiyorum. Kim benim çocuklarımı öldürdü? Kim hastane duvarlarını kırmızıya boyadı. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet. Bizi de tutuklayın, öldürün” dedi. 

Çevrede bulunan polislerin telefonla annenin isyanını kayıt altına almasına tepki gösteren saldırıda yaralı kurtulan Mehmet Şenyaşar, “Siz ancak bizim peşimize düşersiniz. Katliam yapanların peşine düşün. Adalet bu mu? Bu yapılanlardan herkes sorumlu bir gün size de adalet lazım olacak” diye konuştu. 

Kurdistan Haberleri

Neçirvan Barzani ve Macron, Suriye’de Kürt haklarını görüştü
3 Asırlık Harita, Kürdistan’ın Tarihsel Varlığını Ortaya Koyuyor
Mazlum Abdi ve Şeybani ABD Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi
New York’ta Kritik Zirve: BMGK’da DSG–Suriye Geçici Hükümeti Anlaşması Görüşülecek
Neçirvan Barzani, İngiltere Ulusal Güvenlik Danışmanı Powell ile görüştü