Efrinli siyasi mahkum Ebdo Şêxo, 31 yıl sonra tahliye edildi

1994'te Türkiye’de tutuklandı 31 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan Ebdo Şêxo, ailesi ve yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.

1994'te Türkiye’de tutuklanan Efrinli Ebdo Şêxo, 31 yıl sonra tahliye edildi.

Tahliye olan Ebdo Şêxo ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılandı. Ebdo Şêxo’nun ailesi ile buluştuğu anların görüntüleri Rûdaw'a gönderildi.

Ebdo Şêxo, Efrin'in Meydanki ilçesine bağlı Gawenda köyünde doğdu. 15 Ağustos 1994'te TSK’nin PKK’ye karşı düzenlediği bir askeri operasyon sırasında gözaltına alınıp tutuklandı.

Ebdo Şêxo tutuklandığı dönemde ağır işkenceye maruz kaldı. Şêxo’nun 31 yıllık hapishane yolculuğu Malatya Cezaevi'nde başladı ve 31 yıl boyunca birçok cezaevine nakledildi. Malatya, Elbistan, Amasya, İzmir, tekrar Elbistan, Maraş ve son olarak Konya Cezaevi'nde kaldı.

Kaldığı tüm cezaevleri, ağır koşulları ve tecridle bilinen F Tipi cezaevleriydi.

Çocukları, o yokken evlenip çocuk sahibi oldular. Ebdo Şêxo tutuklandığında, Şervan ve Şervin adlı 2 ve 3 yaşlarında iki çocuğu vardı.

Babaları cezaevindeyken, her iki çocuğu da büyüdü, evlenip çocuk sahibi oldu.

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'