Dürzi Lider El Hicri’den Rojava’daki Birlik Konferansı’na Destek Mesajı

Haseke’de düzenlenen Ortak Tutum Konferansı, farklı etnik ve dini toplulukları buluşturdu; Dürzi lider Şeyh Hikmet El Hicri etkinliğe video mesajla katıldı.

Dürzi lider Şeyh Hikmet El Hicri, Rojava’nın  Haseke kentinde bugün düzenlenen Ortak Tutum Konferansına video mesaj gönderdi.

Mesajında, Suriye’deki tüm halklara birlik çağrısı yapan El Hicri, “Kardeşlerim, biz Dürzi toplumu olarak Kürt, Arap, Süryani, Ezidi, Çerkez, Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Suriye’nin tüm bileşenlerinin bir tehdit değil, birliğimizi güçlendiren bir hazine ve geleceğimizi inşa eden bir ortaklık olduğunu teyit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konferans, farklı etnik ve dini toplulukların temsilcilerini bir araya getirerek Suriye’nin geleceğinde ortak tutum belirlemeyi hedefliyor.

Kurdistan Haberleri

PWK, PSK ve HAK-PAR İstanbul’da Ramazan Bayramı ve Newroz’u Birlikte Kutladılar
İran: ABD ve İsrail Natanz nükleer tesisini vurdu
Efrin'de gerginlik ve şiddet sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edildi
PWK’liler, İstanbul’da KURD-KAV’ın Newroz Kutlama Gecesine Katıldılar
Mazlum Abdi: Newroz Kürt Halkı İçin Daha Derin Bir Anlam Taşıyor