Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği’den Başkan Barzani’ye ziyaret

.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Irak ve bölgesel gelişmelerin konuşulduğu bildirildi.

Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’de bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği ile bir araya geldi.

Karadaği’ye ziyaretinde İnsani Gelişim Üniversitesi ve Kürdistan İnsani Rabıta Örgütü heyetleri de eşlik etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Irak ve bölgesel gelişmelerin konuşulduğu bildirildi.

Ayrıca görüşmede, bölge ve dünyada istikrar ve uzlaşmaya yönelik zorluklar ve tehditler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Tehdit ve inkar dilinin reddedildiğinin vurgulandığı toplantıda, diyalog ve barış dilinin bölgedeki sorunları ve krizleri çözmenin en iyi yolu olduğu vurgulandı” denildi.

Görüşmede ayrıca Kürdistan'daki iç durum, Kürdistan halkının durumu ve kaygıları ele alındı.

Kurdistan Haberleri

Şara: “Türkiye’nin Suriye’deki üslerine yasal statü geliyor”
ABD temsilcisi Barrack’tan Irak’ın silahsızlanma planına destek
Çin’de bir ilk: Pekin’in prestijli üniversitesinde Kürtçe lisans eğitimi başladı
PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney Kürdistan Pêşmerge Güçlerinin Birleştirilmesini Kutluyoruz
YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir