Duhok’taki festivale 4 parça Kürdistan’dan sanatçılar katılacak

.

Kürdistan Bölgesi Bağımsızlık Referandumu’nun 5’inci yıldönümü dün Başkan Mesut Barzani’nin de katılımıyla Duhok’ta gerçekleşen “Kültür Festivali” ile kutlandı. Festival Duhok Yazarlar Birliği tarafından organize edildi ve 2 gün sürecek. Festivale 4 parça Kürdistan’dan, Araplardan ve Irak’ın Güneyi’nden sanatçılar da katılım sağladılar.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Duhok Yazarlar Birliği Üyesi Selam Baleyî şunları söyledi: “Dün akşam “Duhok Kültür Festivali’nin” 5’incisi 4 parça Kürdistan’dan, Irak kentlerinden ve Avrupa’dan 132 misafirin katılımıyla başladı.”

Selam Baleyî açıklamasında şunları dile getirdi: “Festival 2 gün sürecek. Festivalde çok faklı konular ele alınacak. Sanat, edebiyat, roman, masal, enfal ve jenosaid konuları ele alınacak. Festivalde 14 farklı araştırmada tartışılacak.”

Baleyî açıklamasının sonunda şunları ifade etti: “4 parça Kürdistan ile Irak’ın farklı kentlerinden 24 sanatçı katılım sağlayacak. Ayrıca akşamları Duhok Yazarlar Birliği’nin merkezinde sanatçılar bir araya gelerek eserlerini okuyacaklar.”

(Basnews)

Kurdistan Haberleri

John Bolton yazdı: İran ile İsrail arasında sırada ne var?
BMGK Başkanı : Kürt meselesi hakkında daha fazla okuyacağıma söz veriyorum
Tarihi Medrese Hayrat Vakfı'na tahsis edildi
Winston Churchill'in 1921'de, Güney Kürdistan'la ilgili gizli dereceli mektubu
Türkiye RSF Endeksi'nde 158'inci sıraya yükseldi