DTSO’dan hastane ihalesine tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Dicle Üniversitesi tarafından yapılacak 8,2 milyar TL’lik 600 yataklı hastane ihalesine kentteki firmaların davet listesinde yer almamasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, 8. 2 milyar liraya mal olması planlanan yeni hastane inşaatı projesi için davetiye listesi hazırladı. İddiaya göre, Diyarbakır firmaları davet edilmedi, öncü firma olarak Ankara merkezli Rönesans Holding davet edildi.

Kaya’dan açıklama

İhale süreci devam ederken Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Kaya, “Dicle Üniversitesi tarafından yapılacak 8,2 milyar TL’lik 600 yataklı hastane ihalesine ilişkin basına yansıyan iddiaları yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde hastane ve büyük ölçekli projeler gerçekleştiren güçlü firmalarımız bulunmasına rağmen Diyarbakır’da faaliyet gösteren firmaların davet listesinde yer almaması kabul edilemez bir durumdur.

‘Takip ediyoruz’

Sürecin şeffaflık ve eşit rekabet ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurguluyor, gelişmeleri yakından takip ettiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gerektiği takdirde hukuksal süreçler dahil olmak üzere tüm yasal başvuru yollarının kullanılacağını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Orta Doğu'daki yeni durum - Kürtler için bir gelecek perspektifi, Orta Doğu'da daha fazla istikrar anlamına gelir!
Irak’ta misilleme saldırıları artıyor:
Bugün Süleymaniye'deki raperinin 35. yıl dönümü
İran-Kürt ilişkileri geriliyor: “Kürdistan Bölgesi yetkililerini uyarıyoruz”
Diyarbakır'da çocuklar için atölye zamanı, kayıtlar başlıyor