DSG: Güvenli bölge iki nehir arasındaki bölgeyi kapsamalı

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, olası bir TSK operasyonuna karşı Dicle ve Fırat nehri arasında kalan tüm sınır hattının “Güvenli Bölge”ye dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ile ABD arasında Rojava sınırında oluşturulması planlanan “Güvenli Bölge” görüşmeleri sürerken Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, sözkonusu bölge hakkındaki önerilerini açıkladı.

 

DSG’ya yakın bir ajansa konuşan Abdi, “Bizim kabul ettiğimiz ve taraflara sunduğumuz önerimiz tüm sınır hattının bu ‘Güvenli Bölge’ kapsamına alınmasıdır. Ancak Türk devleti bu süreci Gire Spi ile Serekaniye arasında başlatmak istiyor” dedi.

 

Türkiye ile dolaylı olarak görüştüklerini dile getiren Abdi, bu görüşmelerde bir sonuca ulaşamadıklarını ve nihai bir sonuca ulaşmak için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

 

Rojava’da oluşturulması planlanan Güvenli Bölge için Türkiye ve ABD’li askeri yetkililer arasında Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

 

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 6 kişilik ABD heyeti Urfa’ya gelmişti.

 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da bugün, ABD ile Güvenli Bölge mutabakatı çerçevesinde bölgede insansız hava araçlarının göreve başladığını açıkladı.

Siyaset Haberleri

Irak’ta hükümet ile silahlı gruplar arasında yeni gerilim
Başkan Barzani: Kürdistan birlikte yaşamın beşiği olmaya devam edecek
Neçirvan Barzani: Suriye için tarihi bir fırsat var
Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan Neçirvan Barzani-Ahmed Şara görüşmesine dair açıklama
ENKS: Neçirvan Barzani’nin Şam ziyareti Kürtler için tarihi bir adım