DSG devriyesine silahlı saldırı: 5 DSG'li hayatını kaybetti

.

North Press haber ajansının askeri bir kaynaktan aktardığına göre, DSG devriyesinin Fırat Nehri yakınındaki el-Bahra kasabasında askeri noktaları denetlediği sırada otomatik silahlarla saldırıya uğradığını belirtti. Çatışma sırasında saldırganlar ayrıca bir patlayıcıyı infilak ettirerek bölgeden kaçtı.

Olayda beş DSG üyesi yaşamını yitirirken, bir kişi yaralandı. Devriyeye ait araçlarda da hasar meydana geldi. DSG, bölgeye askeri takviye göndererek güvenlik önlemlerini artırdı ve saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

IŞİD hücrelerinden şüpheleniliyor

Deyrezzor’un doğu kırsalında, IŞİD’e bağlı uyuyan hücrelerin düzenlediği saldırılar sık sık yaşanıyor. DSG, uluslararası koalisyonun desteğiyle bölgede güvenliği sağlamak için düzenli operasyonlar yürütüyor.

DSG'den açıklama

Yaşanan saldırıya ilişkin DSG'nin resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada, DSG’lilerin saldırıya karşı koyduğu ve bölgede kontrolü sağladığı ifade edildi. Bölgedeki IŞİD’li unsurları ortadan kaldırmak için arama-tarama operasyonlarının devam ettiği kaydedildi.

Hayatını kaybeden savaşçıların ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, "Kanları yerde kalmayacaktır. Bu terörist çetelerin karşısında kararlılıkla duruyoruz ve bu saldırıya katılan, destekleyen veya planlayan herkesten en ileri hukuki ve saha gücüyle intikam alınacağına söz veriyoruz" denildi.

DSG, bölge halkına seslenerek sivilleri koruma ve bölgelerin güvenliğini sağlama taahhüdünü yineledi

Kurdistan Haberleri

Başkan Barzani’den Bağdat’a Çağrı: Kürdistan’a Saldıran Gruplara Sınır Koyun
DSG komutanı, Suriye Savunma Bakan Yardımcısı oldu
ABD'nin İran Kürtlerine desteği ve rejimi devirme planının perde arkası
ABD, İran’ın ardından Afganistan’ı da kara listeye aldı
Trump: İran'la Savaş Neredeyse Bitti, Hamaney'in Yerine Birini Düşünüyorum