Diyarbakır’ın bitki üreten kadınları

.

Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kadın çalışanları, bitki çoğaltma çalışmasına başladı. İlk olarak güllerle başlanan üretim, kentin farklı bölgelerinde kullanılacak bitkilerle genişletilecek.

  Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadın çalışanlar tarafından yürütülen bitki çoğaltma çalışmaları başladı.

Gül örnekleri alınarak belediyenin fidanlık alanında çelik alma yöntemiyle çoğaltılan bitkiler, perlitli ve gübreli toprakta köklendirilip saksılara alındı.

Bu yöntemle üretilen bitkiler, ilçenin parklarında ve ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılacak.

Çalışmanın ilerleyen aşamalarında farklı bitkilerin de üretimi yapılacak. Belediye, gül ile başlayan bitki çoğaltma işlemlerini genişletmeyi ve kentin iklimine uygun diğer bitkiler için de uygulamayı planlıyor.

Fidanlıkta akça, çınar yapraklı dut, mavi selvi, zakkum gibi çok sayıda ağaç ve bitki türü yetiştiriliyor.

Bu proje sayesinde, Bağlar Belediyesi’nin kendi bitkilerini üreterek ilçedeki yeşil alanların ihtiyacını karşılamayı hedeflediği belirtildi.

Kaynak: Tigris Haber

Sait BAYRAM

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri