Diyarbakır'da yıkım başladı, eşyalarını alamayanlar tepki gösterdi

.

Maraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da ağır hasarlı binaların yıkımlarına başlandı. Eşyalarını alamayanlar tepki gösterdi.

Diyarbakır'da ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarda yıkıma başlandı. Yıkılan bir binanın önünde toplanan depremzedeler, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek tepki gösterdi.

Yapılan incelemeler sonucunda Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta 35 yapının yıkılmasına karar verildi. Bu kapsamda Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'nde 8 ve 10'ar katlı 3 binanın yıkımına başlandı. 

Yıkım esnasında ev sahibi aileler mağdur edildiklerini ifade ederek, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Depremzede bir kadın, oğlunun sabah eşyalarını almak için eve girdikten sonra polis tarafından dövülerek gözaltına alındığını öne sürerek tepki gösterdi. Öte yandan diğer yapıların da kontrollü şekilde yıkımlarının yapılacağı bildirildi. 

Kurdistan Haberleri

'Mücteba Hamaney, İran ile ABD arasındaki mutabakata yeşil ışık yaktı'
Irak’ta üst düzey yetkililere suikast planı: 15 gözaltı
KDP-S’den 69. yıl mesajı: Barzani çizgisindeki mücadele sürecek
Kürt Öncüleri Derneği Başkanı Ali Çeven Diyarbakır’da PWK’yi Ziyaret Etti
Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosluğu 15 yılın ardından tekrar açıldı