Diyarbakır’da JINKART için 8 bin 820 başvuru

.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kadınların hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiği JINKART uygulaması için 8 bin 820 kadın başvurdu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilecek JINKART uygulaması için 26 Ağustos’ta online başlayan ön başvurular 9 Eylül’de sona erdi. Ön başvurulara, kent merkezi ve dış ilçelerden 8 bin 820 kadın başvurdu.

Başvurular inceleniyor

Geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınlara verilecek olan JINKART için alınan ön başvurular, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, belediye meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin de dahil olduğu komisyon tarafından inceleniyor.

Kart dağıtımı Ekim’de başlayacak

Ön başvuruların tek tek incelenmesinin ardından sonuçlar online ve SMS ile bildirilecek. JINKART, başvuru koşullarını sağlayan kadınlara Ekim ayından itibaren verilmeye başlanacak.

Geliri olmayan kadınlar yararlanacak

JINKART uygulaması, öncelikli olarak geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınları kapsayacak. Aylık 90 biniş tanımlanacak JINKART’a, Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesis ve iştiraklarının faaliyetlerinden de yüzde 20 indirim hakkı tanınacak. (DBB Basın)

Siyaset Haberleri

Rusya büyükelçisi Alman Dışişleri'ne çağırıldı
Süveyda'da İHA saldırısı: Askeri araç vuruldu
ABD Kongre üyesi: Suriye’nin adı sadece 'Suriye Cumhuriyeti' olmalı
ABD’li eski kongre üyesi: Kürtler, Amerika’nın Ortadoğu’daki en önemli müttefikidir
Suriye Alevileri Birliği Başkanı: Bizi öldüren bir yönetimden ne talep edebiliriz ki?