Diyarbakır Barosu, Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine karşı iptal davası açtı

.

Diyarbakır Barosu, Van, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da yollara yazılan Kürtçe uyarı yazılarının silinmesine dayanak oluşturulan İçişleri Bakanlığı’nın kararına karşı, yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açtı.

 Diyarbakır’da yaya yollarına yazılan Kürtçe "Hêdî (Yavaş)" ve "Pêşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazılarının karalanmasına ilişkin, “Kürtçe diline yönelik tahkir edici ve nefret içerir eylem nedeniyle” ilgililer hakkında 29 Temmuz’da suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu, yazıların silinmesine dayanak oluşturan karara karşı da yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açtı.

Diyarbakır Barosu iptal davası açtığını sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Baromuzca, son günlerde Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman illerinde, yaya yollarına yazılan Kürtçe "Hêdî (Yavaş)" ve "Pêşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazılarının silinmesine dayanak oluşturan İçişleri Bakanlığının 26 Temmuz 2024 tarih ve E-23635644-249- 79365 sayılı kararına karşı yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açılmıştır.”

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI