Diyarbakır Barosu 4 günlük eylem yasağını yargıya taşıdı

.

 Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği’nin kentte ilan ettiği 4 günlük eylem ve etkinlik yasağını yargıya taşıdı. Baro, Diyarbakır İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açtı.

Diyarbakır Barosu’ndan davaya ilişkin yapılan açıklamada, “Baromuz, Diyarbakır Valiliğinin 03.06.2024 ile 07.06.2024 tarihleri arasında ilimizde yapılacak her türlü basın açıklaması, eylem ve etkinlikler ile bu amaçla şehre girişleri yasaklayan kararına karşı Diyarbakır İdare Mahkemesinde Yürütmeyi Durdurma talepli iptal davası açmıştır” denildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla bu sabah Dem Parti idaresindeki Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmıştı. Kararın ardından Diyarbakır dahil olmak üzere bazı illerde eylem ve etkinlik yasağı kararları alınmıştı.

Siyaset Haberleri

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan DSG açıklaması: Haseke’ye heyet gönderiliyor
Fransa Dışişleri Bakanlığı: Kürt kimliğini korumak önceliğimizdir
Rusya’nın gizli nakit operasyonu: 'İran’a 2,5 milyar dolar gönderildi'
Mesrur Barzani: Suriye Kürtleri için anayasal güvence ve sürdürülebilir çözüm şart
Mesrur Barzani, Dünya Hükümet Zirvesi için Dubai'de