Dilovası’nda Kürtçe tiyatroya yasak

Kürt tiyatrocu Bahoz Özsunar’ın sahnelediği “Mamoste Stand Up” adlı Kürtçe oyunun, Dilovası Kültür Merkezi’nde sahnelenmesi, oyuna saatler kala engellendi.

Kürt tiyatrocu Bahoz Özsunar’ın sahnelediği “Mamoste Stand Up” adlı Kürtçe oyunun, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Dilovası Kültür Merkezi’nde sahnelenmesi, oyuna saatler kala engellendi. AK Parti yönetimindeki Dilovası Belediyesi’nden kiralanan kültür merkezinde sahnelenmesi planlanan oyun öncesinde organizasyon yetkilileri, salon görevlileri tarafından “gerekli izinlerin alınmadığı” gerekçesiyle Dilovası Kaymakamlığı’na yönlendirildi. Kaymakamlığın ardından emniyet yetkilileriyle görüşen organizasyon ekibine ilk etapta hazırlıklara devam etmeleri yönünde bilgi verildi. Ancak oyunun başlamasına saatler kala emniyet tarafından oyunun sahnelenmesine izin verilmeyeceği bildirildi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Karara tepki gösteren tiyatrocu Bahoz Özsunar, şu açıklamayı yaptı: “Bugün Dilovası Kültür Merkezi’nde oynayacağımız Kürtçe oyunun Dilovası Kaymakamlığı, belediye ve emniyet tarafından engellendiğini öğrendik. Yasağın, devlet ile DEM Parti arasında yürütülen demokratik toplum sürecinin bu aşamasında ne kadar doğru olduğu tartışmalıdır. Kürtlerin devletle barışmak istediği bu süreçte yaşanan yasaklamalar bizi derinden üzmektedir. Bu sürece destek veren tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sosyalistleri ve bize gönül veren dostlarımızı bu yasağa karşı dayanışmaya çağırıyoruz.”

Siyaset Haberleri

Özerk Yönetim Şam Temsilcisi: Entegrasyon tamamlanınca Özerk Yönetim ve DSG feshedilecek
Pirtûka Kurdî'nin Trendyol mağazası yeniden açıldı: Kapanma nedeni açıklandı
ABD ve İngiltere'den Hürmüz Hamlesi: Londra'da Kritik Güvenlik Zirvesi
BM Güvenlik Konseyi'nde Kürtler: Batı sessiz, Rusya destek verdi
Bawer Berşev: Trendyol'un kararı Kürt diline yönelik sansürdür