Deyr Hafir’de DSG-Koalisyon Toplantısı Yapıldı

.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon yetkilileri, Deyr Hafir bölgesinde bir araya gelerek DSG ile Suriye hükümet güçleri arasındaki gerginliği azaltma yollarını görüştü.

DSG Medya Merkezi Direktörü Ferhad Şami, Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği demeçte, “DSG liderliği ile Uluslararası Koalisyon yetkilileri Deyr Hafir’de bir araya gelerek tırmanmanın önlenmesi üzerine görüşme yaptı” ifadelerini kullandı.

Bir Suriye hükümeti askeri kaynağı ise “ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon’a ait bir konvoyün, Halep’in doğusundaki bölgeye giriş yaptığı” bilgisini paylaştı.

Bu toplantı, Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de yarın (Cumartesi) gerçekleştirilecek olan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi arasındaki görüşme öncesinde gerçekleşiyor. Görüşmenin amacı, Suriye geçici hükümeti ile DSG arasında kapsamlı bir çatışmanın önüne geçmek olarak belirtildi.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor