Demirtaş için özgürlük kampanyası

3 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş için sosyal medyada 'Demirtaş’a Özgürlük İnisiyatifi' kampanya başlatıyor.

3 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş için sosyal medyada 'Demirtaş’a Özgürlük İnisiyatifi' kampanya başlatıyor.

 

Dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra haklarında fezleke hazırlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 5 Kasım 2016'da tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürülmüştü.

3 Yıldır F tipi cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş için sosyal medyada özgürlük kampanyası başlatılıyor.

'Demirtaş’a Özgürlük İnisiyatifi'nin düzenlediği ve Türkiye saati ile 18:00’de başlayacak kampanyaya destek vermek isteyenlerin, sosyal medyada kendi fotoğrafının yanına '#freeDemirtas' yazarak paylaşmaları talep ediliyor.

Buna göre kampanyaya katılmak isteyenlerin bir A4 kağıdına '#freeDemirtas' yazmaları ve o kağıdı tutarak fotoğraf çekmeleri ve çektikleri fotoğraflarını '#freeDemirtas' hastagı altında paylaşmaları gerekiyor.

Öte yandan Demirtaş İçin Özgürlük kampanyasını başlatılan inisiyatifte Wallraf gibi tanınmış yazarlar, aralarında Türkiye- Almanya İnsan Hakları Derneği’nin (TÜDAY) de olduğu sivil toplum örgütleri, gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler ve Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş’ın yer aldığı öğrenildi. 

Siyaset Haberleri

Kobanê Davası'nda Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a hapis
Kobani davası karar duruşması başladı
TÜİK doğum oranı en yüksek ve en düşük olan illeri açıkladı
Van ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltı sayısı 55’e yükseldi
Saha araştırması: Kaç kişi anadilinde eğitim istiyor?