Çin’den Türkiye’ye 'Rojava' çağrısı

.

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang Türkiye’yi Rojava (Suriye'nin kuzeyini) defalarca hava saldırıları ve top atışlarıyla vurmak ve kara harekatı başlatma tehdidinde bulunmakla suçlayarak, bu saldırılara derhal son vermesi çağrısı yaptı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang Türkiye’yi Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyini) defalarca hava saldırıları ve top atışlarıyla vurmak ve kara harekatı başlatma tehdidinde bulunmakla suçlayarak, bu saldırılara derhal son vermesi çağrısı yaptı.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırılarına derhal son vermesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ise Çin’e tepki göstererek, "Hiçbir ülkenin terörle mücadelemiz konusunda bize ders vermeye hakkı yok. Bugün duyduğumuz ve sınırlarımızı savunurken, halkımızı korurken ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini söylemeyi kendinde hak gören açıklamaları reddediyoruz" dedi.

Kurdistan Haberleri

Bitlis ve Muş Arasındaki İl Sınırı Yeniden Çizildi!
KDP’den Federal Hükümete Destek, İran Saldırılarına Kınama
Tanrıkulu: Aradan 11 yıl geçti, Sur’daki dönüşüm ve onarım hâlâ bitmedi
'Mücteba Hamaney, İran ile ABD arasındaki mutabakata yeşil ışık yaktı'
Irak’ta üst düzey yetkililere suikast planı: 15 gözaltı