CHP lideri Özel’den Kürt meselesi’nde ‘Kırmızı çizgi’ yanıtı

.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kürt meselesinin çözümü için TBMM çatısı altında demokratik ve samimi bir mutabakat sağlanması gerektiğini ifade etti.

Görevden alınan partisinin Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'i, tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde pazartesi günü ziyaret etmek istediklerini ve bu konuda Adalet Bakanlığına başvuruda bulunduklarını belirten Özel, Bakanlığın prosedürü tamamlamasını beklediklerini söyledi.

Normalleşme açıklaması

Siyasette normalleşme tartışmalarına değinen Özel, siyasi parti liderlerinin birbiriyle görüşmesinin normal olduğunu, eskiden liderlerin görüşmediği anormal durumun bittiğini söyledi.

Normalleşme sürecinin ana öznesinin liderler değil, liderlerin oy aldığı seçmenlerle barışmak olduğunun altını çizen Özel, "Bu asla terk etmeyeceğimiz bir konu. Ama Tayyip Bey bize kayyum atayacak biz de normalleşeceğiz, buna susacağız. Böyle bir şey yok. Ben demiştim en sert muhalefeti yaparım." ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinde CHP’nin ‘Kırmızı çizgisi’

"Kürt meselesinin çözümünde CHP'nin kırmızı çizgisi nedir?" sorusu üzerine Özel, "Kırmızı çizgileri konuşursa herkes, kimse kimseyle oturup bir şey konuşamaz." ifadesini kullandı.

Özel, CHP'nin net olarak ortaya koyduğu perspektifin ise TBMM çatısı altında hiçbir partinin dışlanmadığı, demokratik, kimsenin kimseyi kandırmadığı, samimi, şeffaf toplumsal mutabakat aranması olduğunu ifade etti.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri