Casalini’nin Newroz Konseri İptal Edildi

.

Diyarbakır’da düzenlenecek Newroz etkinlikleri kapsamında sahne alması planlanan sanatçı Zeynep Casalini, konserini iptal ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Casalini, Instagram’dan yaptığı paylaşımda, sosyal medyada hedef gösterilmesi ve güvenlik endişeleri nedeniyle programını sonlandırmak zorunda kaldığını belirtti. “Newroz Bayramı nedeniyle Diyarbakır’da konser verme teklifini kabul etmiş olmama rağmen, dijital medya üzerinden yürütülen kirli politikalar ve güvenlik sorunları ile bölgedeki savaş ortamının yarattığı gerilimin olumsuz etkileri sonucunda organizatörlerle karşılıklı fikir birliği içinde sahne programım iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sanatçı mesajında ayrıca, siyasi bir duruşunun olmadığını ve herhangi bir parti veya örgütle bağlantısı bulunmadığını vurgulayarak, sadece müzik yapmak için sahneye çıktığını ifade etti. Casalini, konseri iptal etmesine rağmen en kısa sürede Diyarbakır’da hayranlarıyla bir araya gelmeyi umduğunu belirtti.

Daha önce konserin duyurulması sosyal medyada geniş yankı uyandırmış, bazı kullanıcıların tepkisine neden olmuştu.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri