Büyükşehir tartışmalı ihaleyi izmir firmasına verdi

.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkı, bahçe oyun ekipmanları alım ve montajı ihalesini İzmir firması kazandı. Ihaleye iki hafta kala zeynamese yapılan değişikliğe tepki gösteren firmalar, ihalenin iptalini istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 13 Temmuz 2021 tarihinde 12 ila 15 milyon arasındaki 57 kalem çocuk parkı ve bahçe oyun ekipmanları alım ve montaj ihalesinde değişikliğe gitmişti.  İddiaya göre, ihaleye iki hafta kala zeynameye yeni şartlar eklenerek, malzemelerin teknik özellikleri değiştirildi. Bu eklenen şartların İzmir’deki bir firmayı işaret ettiği iddia edilmişti. İhaleye iki hafta kala zeynamede yapılan değişiklik firmaların tepkisine neden olmuştu.

Yerel firmalar katılamadı 

Önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde 3 firmanın katılımıyla yapılan ihale en düşük fiyat veren İzmir firmasına verildi.

Kaynak: Tigris Haber 

Siyaset Haberleri

Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor
Kürdistan Bölgesi hedefte: Hava savunması eksikliği büyüyor