Borrell: "AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım konusunda anlaşamadı"

.

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlarda AB ülkelerinin henüz anlaşamadığı ifade edildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi üzerinde anlaşma sağlanamadığını, yaklaşık 200 kişi ve varlığı hedef alan bireysel kısıtlamaların onaylandığını belirtti.

Ukrayna savaşı nedeniyle hazırlanan yaptırımlara değinen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi üzerinde anlaşma sağlanamadığını, yalnızca yaklaşık 200 kişi ve varlığı hedef alan bireysel kısıtlamaların onaylandığını dile getirdi.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulunan AB Temsilcisi Borrell, bakanların Rusya'ya yönelik 9'uncu yaptırım paketi üzerinde anlaşamadığını kaydetti.

"Yaptırımlar Rus savunma ve ordusuna ağır zarar verecek"

Ayrıca Borrell açıklamasında paketin bu hafta içinde ilerleyen günlerde onaylanmasını umduğunu vurguladı.

Borrell açıklamasının devamında söz konusu pakette yer alan yaklaşık 200 kişi ve varlığı hedef alan bireysel yaptırımların onaylandığını belirterek, "Bu, Rus savunma sektörüne ve ordusuna ağır zarar verecek. Rus hükümetinin Dumadaki, Federasyon Konseyindeki ve yargıdaki siyasi ustalarına da zarar verecek" mesajında bulundu.

Kurdistan Haberleri

PWK: Leyla Zana’ya Yapılan Küfür ve Hakaretleri Kınıyoruz
Kürdistan Bayrağı’nı sahiplenmek, tüm şehitlerimizin, halkımızın emek, mücadele ve fedakarlıklarını sahiplenmektir
PWK: 49’lar Olayı Unutulmadı, Unutulmayacak
Şam’dan DSG’ye ''3 birlik'' onayı: Entegrasyon görüşmelerinde kritik aşama
Ukrayna barış görüşmeleri: Süreç nasıl ilerleyecek?