Bombardıman nedeniyle 9 sivil hayatını kaybetti

TSK’nın Rojava’ya yönelik karadan ve havadan başlattığı bombardıman sonucu değişik kentlerde 9 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Rûdaw

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)ve Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) tarafından Rojava’da başlatılan operasyon sivil kayıplara yol açtı.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, TSK’ya ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Rojava genelinde Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ait mevzilerin yanı sıra yerleşim yerlerini bombaladığını söyledi.

Fetah, Kamışlo’ya bağlı Hey Beşiriye mahallesinde Hristiyan bir ailenin yaşadığı bir eve isabet eden obüs mermisi nedeniyle 2 Hristiyan kadın ve 1 erkeğin hayatını kaybettiğini aktardı.

Rûdaw muhabiri Sere Kaniye’de 2, Kobani’de de 2 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.Ayrıca Tirbespiye’nin Tel Hesanat köyünde Rojin Sabri (16) adlı bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombardımanlar nedeniyle 13 kişinin yaralandığını aktardı.

Gözlemevi ayrıca DSG’nin 7 kaybı, 28 yaralısının olduğunu duyurdu.

 

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor