BM, Suriye Anayasa Komitesi'nden 'ileriye dönük' planlarını sunmasını istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, "Komite eş başkanlarına gelecek toplantı için ileriye dönük bir ajanda sunmaları gerektiğini söyledim ve bunun gerçekten önemli olduğu konusunda benimle hem fikirler" dedi.

Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, "Komite eş başkanlarına gelecek toplantı için ileriye dönük bir ajanda sunmaları gerektiğini söyledim ve bunun gerçekten önemli olduğu konusunda benimle hem fikirler" dedi.

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, BM Güvenlik Konseyi'ni Cenevre'de toplanan Suriye anayasa komitesinin çalışmaları hakkında bilgilendirdi. 

Beş yıl aradan sonra Suriyeli tarafların ilk kez yüz yüze görüşmesini 'tarihi' olarak nitelendiren Pedersen, tarafların doğrudan diyalog kurmasının yaklaşık 9 yıldır süren iç savaşa siyasi çözümün 'kapılarını araladığını' ifade etti. 

Anayasa komitesinin 25 Kasım Pazartesi günü tekrar toplanma kararı aldığını belirten Pedersen, "Komite eş başkanlarına gelecek toplantı için ileriye dönük bir ajanda sunmaları gerektiğini söyledim ve bunun gerçekten önemli olduğu konusunda benimle hem fikirler" diye konuştu. 

Pedersen, Suriye'deki önemli aktörleri bir araya getirecek uluslararası bir toplantı düzenlenmesi çağrısını yineledi.

Kaynak: Sputnik

Siyaset Haberleri

Trump’ın İran’daki Kürt stratejisine Türkiye engeli mi?
Rojhılat’ta 5 Kürt 'Starlink kullanımı' suçlamasıyla gözaltına alındı
ABD mühimmat stoklarını tazelemek için düğmeye bastı: İki dev şirketle yeni imza
Sahadaki potansiyel ortaklar: Rojhılatlı Kürtlerle iş birliğinin fırsatları ve riskleri
Irak’ta İran’ın vekil milisleri ABD ve İsrail’e karşı savaşta üçüncü cephe açıyor