Biden, gelecek hafta aşı olacak

.

ABD’nin 46’ncı başkanı seçilen ve 20 Ocak’ta görevi Donald Trump’tan devralacak olan Joe Biden’ın, pazartesi günü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olacağı açılandı.

Joe Biden’ın Sözcüsü Jane Psaki tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, pazartesi günü Pfizer aşısının il dozunu alacak.

Sözcü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Başkan seçilen Joe Biden ve eşi Jill Biden, bu pazartesi Delaware eyaletinde Pfizer aşısının ilk dozunu alacaklar. Aşının güvenli olduğu mesajını vermek için aşılama insanların önünde yapılacak."

“Mike Pence ve Demokrat lider Nancy Pelosi de aşı olmuştu”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Kongresindeki Demokratların lideri Nancy Pelosi de, dün yaptığı ayrı açıklamalarla aşı olduklarını belirtmişlerdi.

Öte yandan Fransız haber ajansının ( AFP) haberine göre, gelecek dönem Başkan Yardımcısı olacak Kamala Harris ve birkaç Avrupalı ​​lider, yılbaşından önce önümüzdeki hafta aşı olacaklar.


 

Amerika Haberleri

ABD Dışişleri: Irak hükümeti terörizmi önlemekte başarısız oldu
Washington’daki Saldırı Girişimi Sonrası Trump’tan İran Açıklaması
Irak’ta başbakanlık iddiasına yalanlama, toplantı ertelendi
PAK: Erbil'de 3 balistik füzeyle saldırıya uğradık
35 ülke Hürmüz gündemiyle toplanıyor