Beşar Esad’ın eşi Esma Esad hakkında savaş suçu soruşturması  

.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad hakkında ‘savaş suçlarına karışmaktan’ ön soruşturma açıldığı ve Esad'ın İngiliz vatandaşlığını kaybedebileceği belirtildi.

Londra merkezli Uluslararası adalet odaları ‘Guernica 37’ tarafından yapılan açıklamada, İngiliz polisinin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad hakkında ”on yıl boyunca süren iç savaşta terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği” iddialarına yönelik bir ön soruşturma başlattığı, bundan dolayı Esad’ın İngiliz vatandaşlığını kaybedebileceği kaydedildi.

Ajans Bizim’in aktardığa açıklamada, bunun ”üst düzey siyasi yetkilileri eylemlerinden sorumlu tutmada ve bağımsız ve tarafsız bir yasal süreç yoluyla bir devletin kendi vatandaşlarının eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmesini sağlamada önemli bir adım” olduğu ifade edildi.

Londra’daki King’s College’da okuyan 45 yaşındaki Esma Esad, 2000 yılında Beşar Esad ile evlendikten sonra Suriye’ye taşınmıştı.

Suriye’de 2011 yılında başlayan savaşta yaklaşık yarım milyon insan öldürüldü ve 5,5 milyondan fazla Suriyeli mülteci konumuna düştü.

Ortadoğu Haberleri

İran'dan Kuveyt ve Bahreyn'e füze, ABD'den Keşm'e saldırı
Trump'tan Türkiye'ye İbrahim Anlaşması çağrısı
İran ABD'ye iletilen teklifin detaylarını açıkladı
DTSO’da yeni nesil ihracat destekleri zirvesi
ABD ve Çin Anlaştı: İran Nükleer Silaha Sahip Olamayacak