BDDK'dan konut kredileri ile ilgili yeni karar

.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişikliğe gitti.

BDDK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik koordineli makro ihtiyati tedbirler kapsamında, ikinci ve sonrası konut alımında tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu en az bir konutunun bulunması halinde konut kredisi değer oranı yüzde 75 daraltılacak.

Karara göre, 5 milyon TL değerindeki bir evi, ikinci tapulu evi olarak alacak olanlara evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi kullandırılabilecek.

Söz konusu kişilere konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak ikamet amaçlı gayrimenkul ipoteği ile teminatlandırılan kredilere sermaye yeterliliği hesaplamasında da (standart yaklaşım kullanılarak hesaplanan) yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacak.

İlk konut alımlarında ise kredi değer oranlarında bir değişiklik olmayacak.

Siyaset Haberleri

Kamal Soleimani: Kıro'nun Türk Cumhuriyeti'ni Demokratikleştirme Misyonu
Başkan Barzani, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi İnan’ı kabul etti
İsrail basını: Mossad, Hamas ve Hizbullah silahlarını İran’daki Kürt gruplara verdi
Peşmerge Bakanlığı’ndan koalisyon güçlerine 'yeni anlaşma' çağrısı
İran, ABD ablukasını aşmak için Irak’ın Umm Kasr limanına yöneldi