Başkan Mesud Barzani, Suriye hükümeti ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı ve anlaşmanın başarıyla uygulanmasını temenni etti.
Yazılı bir mesaj yayımlayan Başkan Barzani, şu ifadelere yer verdi:
“Suriye hükümeti ile DSG arasında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyor ve her iki tarafı da tebrik ediyoruz. Bu anlaşmanın kalıcı ve başarılı olmasını diliyoruz.”
Barzani mesajında ayrıca, sorun ve anlaşmazlıkların çözümünde diyalog ve barışın en doğru yol olduğuna her zaman inandıklarını vurguladı.
Mesajının devamında Barzani, söz konusu adımın Suriye’de Kürt halkının yaşadığı acıların sona ermesi için bir başlangıç olmasını umut ettiğini belirterek, “Bu adımın, Suriye’de Kürt halkının maruz kaldığı acı ve sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını; tüm tarafların barış, özgürlük ve istikrar içinde bir arada yaşamasını temenni ediyoruz” dedi.