Başkan Barzani’den FIFA adayı Zaho taraftarına destek

.

Başkan Mesud Barzani, FIFA tarafından “Yılın En İyi Taraftarı” ödülüne aday gösterilen Zaho Spor Kulübü taraftarları için oyunu kullanarak destek verdi. Barzani, bu prestijli ödülün kazanılması için tüm futbolseverlere oylama kampanyasına katılma çağrısında bulundu.

Barzani Ofisi’nden yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani ve tüm ofis personelinin online platform üzerinden oylarını Zaho taraftarlarından yana kullandığı belirtildi.

Tarihte bir ilk: Asya ve Irak adına büyük başarı

Zaho Spor Kulübü’nün adaylığının tarihi önemi vurgulandı: “Asya ve Irak futbol tarihinde ilk kez bir spor kulübü, dünyanın en iyi taraftarı ödülü için aday gösterildi. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Kürtlerin ve Kürdistanlıların, FIFA’nın resmi sitesindeki bu oylamaya katılarak destek vermelerini bekliyoruz.”

Kanserli çocuklar için anlamlı hareket

FIFA, Zaho taraftarlarının ödüle layık görülmesini resmi web sitesinde, duygusal bir gerekçeyle açıkladı. Irak Ligi’nde Hudud Kulübü ile oynanan karşılaşma öncesinde Zaho taraftarları, kanser tedavisi gören çocuklara moral vermek amacıyla sahayı oyuncak yağmuruna tutmuştu. Bu hareket, dünya futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Oylama için son gün 28 Kasım

Zaho Spor Kulübü, ödülü kazanmak için geniş çaplı bir kampanya yürütüyor. Kulüp yetkilileri ve ekipleri, destek toplamak amacıyla Irak’ın diğer şehirlerini ziyaret etmeyi planlıyor. Dünyanın en iyi taraftarını belirleyecek oylama süreci 28 Kasım 2025’te sona erecek. Futbolseverlerin bu tarihi başarıyı tescillemek için 10 günden az süreleri bulunuyor.

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolarda öldürülen yüzlerce insanın fotoğrafları sızdırıldı
Trump: Şara’ya nefes aldırdık | İsrail: Suriye politikasında ABD’yi esas alıyoruz
İran Devrim Muhafızları: ABD ve İsrail'i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
İtalya Savunma Bakanı: Kürtlerin yakın dostu kalmaya devam edeceğiz
DSG’den Kobani açıklaması