Başkan Barzani'den BCF'ye 'Elazığ' talimatı

Barzani Yardım Vakfı, Başkan Mesud Barzani'nin talimatıyla Elazığ’daki depremzedelere yardım ulaştırmaya hazır olduklarını açıkladı.

Haber merkezi- Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 29 kişi hayatını kaybetti, bin 30 kişi de yaralandı.

Elazığ'daki deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleriyle enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı ise 43’e yükseldi.

Barzani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamada, depremde yaşanan can kayıplarından dolayı başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi.

Açıklamada, depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla Barzani Yardım Vakfı’nın, Türkiye Kızılay ve Türkiye’deki ilgili kurumlar ile koordinasyon içinde yardıma hazır oldukları belirtildi.

 

 

 

Siyaset Haberleri

Washington Post analizi: İran savaşı Türkiye-İsrail rekabetini derinleştirdi
Haseke Vali Yardımcısı: 1500 aile daha Afrin’e dönüyor
KDP ve Komel görüşmesi sonrası ortak açıklama: Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları önceliğimiz
Başkan Barzani: Peşmerge olmak en büyük onurdur
Pekin’de kritik zirve: Çin ve Rusya’dan 20 anlaşma