Başkan Barzani Japonya’nın Bağdat Büyükelçisi’ni kabul etti

.

Başkan Mesud Barzani bugün, Japonya’nın Bağdat Büyükelçisi Suzuki Kotaro’yu kabul etti.

Görüşme ile ilgili Başkan Barzani’nin ofisinden gelen açıklamaya göre, Japon Büyükelçi, ülkesinin başta tarım ve elektrik konusu olmak üzere, Kürdistan Bölgesi’nde her alanda ilişkilerini geliştirmek istediğini dile getirdi.

Irak’ta istikrarı sağlamak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumlar üzerine yapılan yardımlar ve etkinliklerinden bahseden Suzuki Kotaro, Kürdistan Bölgesi’nin istikrar ve gelişmişliği karşısında şaşkınlık duyduğunu belirtti.

Başkan Barzani ise Kürdistan Bölgesi’ne yardımlarından dolayı Japonya hükümeti ve halkına teşekkür ederek, ikili ilişkilerin gelişmesine vurgu yaptı.
 

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanlığı’na Seçilen Hatice Türkan’ı Kutladı
Reuters: Washington, Suriyeli Kürtlere “özerklik” seçeneğini değerlendiriyor
Diyarbakır'da "Sêva Mêxekrêj" günü: Aşk, sevgi, özlemin sembolü..
PCS, PDK-BAKUR, PÊLKURD, PSK, PWK, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER: 1925 Ulusal Hareketi, Kürt Ulusunun Ulusal İrade Beyanıdır
Neçirvan Barzani ve Macron, Suriye’de Kürt haklarını görüştü