Başdanışman: Erdoğan ve Trump tam olarak anlaştı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Fırat'ın doğusuna başlatılan askeri harekat için, "Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun kapsamı konusunda tam olarak anlaştılar" dedi.

Sputnik

 

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, 13 Kasım’daki Trump-Erdoğan görüşmesinde, TSK’nin başlattığı askeri harekatın yanısıra IŞİD’le mücadele gibi konuların da görüşülebileceğini ifade etti. Aybet, “Başkan (Donald Trump) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan operasyonun kapsamı konusunda tam olarak anlaştılar. Yapılacak görüşmede de ABD ile paylaştığımız ortak görüşlerin bir parçası olarak IŞİD’le mücadele ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukların ele alınacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

IŞİD KONUSU DA ÖNCEDEN KONUŞULMUŞ

Avrupa ülkelerinden gelerek IŞİD’e katılan militanların ait oldukları ülkelerce teslim alınması konusunda da ABD’yle hem fikir olduklarını vurgulayan Aybet “Bu, Amerikalılarla anlaştığımız konulardan biridir. ABD’li yetkililerle bu operasyon başlamadan birkaç ay önce, ele geçirilen IŞİD militanlarının kontrolünü konuşmuştuk. Bu görüşülecek diğer bir konu” değerlendirmesinde bulundu.

 

Aybet, Trump’ın operasyona dair Türkiye’ye yaptığı ‘limitin aşılmaması’ uyarısına anlam veremediğini vurgulayarak, “Barış Pınarı Harekatı’nın ne kapsamda yapıldığını biliyor ve başından beri ABD askerlerini ülkelerine geri döndürmek için çabalıyor” dedi.

 

 

Siyaset Haberleri

Washington Post analizi: İran savaşı Türkiye-İsrail rekabetini derinleştirdi
Haseke Vali Yardımcısı: 1500 aile daha Afrin’e dönüyor
KDP ve Komel görüşmesi sonrası ortak açıklama: Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları önceliğimiz
Başkan Barzani: Peşmerge olmak en büyük onurdur
Pekin’de kritik zirve: Çin ve Rusya’dan 20 anlaşma