Başbakan Mesrur Barzani, Dünya Bankası heyetini kabul etti

.

Başbakan Mesrur ​​Barzani, Dünya Bankası'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Jean-Christophe Carré başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Dünya Bankası'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Jean-Christophe Carré başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Başbakan’ın Dünya Bankası'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Jean-Christophe Carré başkanlığındaki heyeti kabul ettiği bildirildi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Dünya Bankası arasında altyapının oluşumu, yollar, sosyal işler, idare ve maliye alanlarındaki ortak çalışmalar ele alındı.

Taraflar arasındaki işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin reformlarının desteklenmesinin öneminin vurgulandığı görüşmede, özellikle bankacılık sisteminin etkinleştirilmesi ve kamu hizmetlerinin dijitalleştirilmesi alanlarında Erbil hükümetinin desteklenmesi ele alındı.

Görüşmenin bir diğer konusu da Kürdistan Bölgesi'ndeki mültecilerin durumu ve uluslararası toplumun Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne bu husustaki desteği oldu.

Kurdistan Haberleri

Şara: “Türkiye’nin Suriye’deki üslerine yasal statü geliyor”
ABD temsilcisi Barrack’tan Irak’ın silahsızlanma planına destek
Çin’de bir ilk: Pekin’in prestijli üniversitesinde Kürtçe lisans eğitimi başladı
PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney Kürdistan Pêşmerge Güçlerinin Birleştirilmesini Kutluyoruz
YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir