Başbakan Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin Irak petrolündeki anayasal payını istiyoruz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak'ta iç tüketime yönelik üretilen petrolden Kürdistan Bölgesi'nin nüfus oranına göre anayasal hakkı olan payın verilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak'ta yerel tüketim amacıyla üretilen petrolden Kürdistan Bölgesi'nin nüfus oranına göre düşen anayasal payını talep ettiklerini açıkladı.

Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık eden Barzani, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kurulun Irak genelinde iç tüketim için üretilen petrolden Kürdistan Bölgesi'nin payını alma konusundaki meşru ve anayasal hakkını bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

Barzani, ayrıca Maliye ve Ekonomi Bakanlığı ile Planlama Bakanlığına, tüm bakanlık ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışarak hükümetin ortak vizyonunu ve Kürdistan Bölgesi'nin 2027 yılı federal bütçesine ilişkin talepler listesini hazırlama görevi verildiğini ifade etti.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi hükümetinin hem petrol gelirleri hem de 2027 federal bütçesi konusunda Bağdat ile yürütülecek görüşmelere hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü mesajı verildi.

Siyaset Haberleri

Ahmet Davutoğlu siyaseti bıraktı, Gelecek Partisi feshedildi
Mesrur Barzani, Suriye Eğitim Bakanı ve beraberindeki heyeti kabul etti
Zeydi'nin Amerika ve İran ziyaretleri Irak'ı yeni bir kavşağa taşıdı
Osman Xunav: Yok Sayılan bir dilin tiyatrosunu yaptık
Irak'ta peş peşe saldırılar: Bağdat'ın bölgesel açılımı hedefte mi?