Barzani Yardım Vakfı (BCF), Rojava Kürdistanı’ndaki insani faaliyetlerinde yeni bir aşamaya geçti. Resmî izinlerin alınması ve yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından vakıf, Kamışlo, Derik ve Amûdê kentlerinde ofislerini açarak yardımları daha kurumsal ve organize bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.
Barzani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Rewec Haci, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, yeni açılan ofislerin tamamen hazır olduğunu, yasal olarak kaydedildiğini ve fiilen çalışmalara başladığını söyledi.
Haci, acil durumlar için geçici bir çalışma izni talep etmediklerini, Suriye Hükümeti ve ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen ve Suriye’nin tüm bölgelerini kapsayan resmî bir çalışma iznine sahip olduklarını vurguladı. Bu sürecin Kamışlo’daki ilgili kurumlar ve yerel yönetimle koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirtti.
Yetkilinin aktardığına göre Barzani Yardım Vakfı, hâlihazırda Şam, Halep, Afrin, Haseke, Kamışlo, Derik ve Amûdê’de resmî ofislere sahip geniş bir ağ üzerinden insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
Yardımların kapsamına ilişkin paylaşılan verilere göre, vakıf Rojava’daki çalışmalarının başlangıcından 8 Şubat’a kadar bölgeye 367 yardım konvoyu ulaştırdı. Bu süreçte 15 binden fazla aileye yaklaşık 90 bin sıcak yemek ve gıda kolisi ile kışlık ihtiyaçlar ve temizlik malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca 9 bin 64 aileye 332 bin litreden fazla yakıt temin edildi.
Barzani Yardım Vakfı ekipleri, sağlık alanında da yaklaşık 8 bin kişiye muayene ve temel tedavi hizmeti sundu. Bunun yanı sıra yürütülen projeler aracılığıyla bölge halkı için 906 geçici istihdam imkânı sağlandı.
Söz konusu adımlar, bölgede süregelen çatışmalar ve iç savaşın etkileri nedeniyle ekonomik ve insani koşulların ağırlaştığı, sürekli ve kapsamlı yardımlara duyulan ihtiyacın arttığı bir dönemde atıldı.