Bahçeli: YPG 10 Mart Mutabakatına Uymalı

MHP Lideri Devlet Bahçeli: “YPG/PYD 10 Mart Mutabakatı’na hâlâ uymuyor. Bu, hem Türkiye’yi hem Şam’ı tehdit eden tarihi bir yanlıştır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

“YPG 10 Mart Mutabakatına Uymalı”

Bahçeli, YPG’nin, 10 Mart 2025’te varılan mutabakata hâlâ uymamasının hem Türkiye’nin hem de Şam yönetiminin güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. “Bu tarihi bir yanlıştır” diyen Bahçeli, Paris’te yapılan görüşmelerde gündeme gelen mutabakatın eksiksiz uygulanması gerektiğini belirtti.

“ABD İsrail Havariliğinden Vazgeçmeli”

ABD yönetiminin ikircikli tutumunu da eleştiren Bahçeli, “ABD tavşana kaç, tazıya tut politikasından vazgeçmeli. El altından yürüttüğü İsrail havariliğini sonlandırmalı, YPG/PYD’nin tasfiyesine dürüstçe destek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, YPG’nin süreci yavaşlatmasını ve gelişmeleri sabote etmeye çalışmasını “kabul edilemez bir çirkeflik” olarak tanımladı.

“İmralı Çağrısı Dikkate Değer”

MHP lideri, PKK’nin kurucu kadrosu tarafından 27 Şubat’ta yapılan “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın örgütün tüm bileşenleri için geçerli olduğunu belirterek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin esasen “İmralı’dan gelen çağrıyı dikkate aldığını” söyledi.

“Terörsüz Türkiye Hedefimizdir”

“Hiç kimse suyu yokuşa akıtacağı zehabına kapılmamalıdır” diyen Bahçeli, Türkiye'nin ve bölgenin terörden tamamen arınacağına olan inancını yineledi. “Birlik, dirlik ve kardeşlik barışçıl bir atmosferde kökleşecektir. Artık terörizmle geçirilecek bir anımız kalmamıştır” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'