Bafel Talabani’den Peşmerge’ye saldırıya sert tepki

YNK Başkanı Bafel Talabani, Peşmerge güçlerine yönelik saldırıyı kınayarak bunun Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğinin açık ihlali olduğunu söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafel Talabani, sabah saatlerinde Peşmerge güçlerine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Talabani mesajında, saldırıda hayatını kaybeden Peşmerge güçleri için derin üzüntü duyduklarını belirterek ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletti, yaralılara ise acil şifa temennisinde bulundu.

Saldırıyı sert ifadelerle kınayan Talabani, Peşmerge güçlerinin hedef alınmasının Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine açık bir ihlal olduğunu vurguladı. Ayrıca, Irak hükümeti ve uluslararası topluma benzer saldırıların tekrar etmemesi için gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

Talabani, Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman bölgesel çatışmaların parçası olmadığını belirterek, sorunun çözümü için diplomatik çabaların sürdüğünü ifade etti.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı, sabah saatlerinde Soran bölgesinde iki ayrı noktada bulunan Peşmerge birliklerinin İran’a atfedilen altı balistik füze saldırısına hedef olduğunu açıkladı.

Saldırılarda 6 Peşmerge  Şehit düştü 30 kişi de yaralandı.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor