Avrupa heyeti Mazlum Abdi ile görüştü

Avrupa heyeti, Demokratik Suriye Meclisi ve Mazlum Abdi ile görüştü. Görüşmelerde bölgenin askeri ve siyasi durumu ele alındı.

 Kuzey ve Doğu Suriye’de temaslarını sürdüren Avrupa ve İngiltere Parlamentosu üyeleri ile aralarında Kürtlerin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden oluşan 12 kişilik heyet, Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Eşbaşkanları ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve yardımcılarıyla bir araya geldiler.

Toplantılarda taraflar, Esad rejiminin devrilmesinden sonra Suriye’nin genel durumu, mevcut Şam iktidarının durumu, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’yle olan ilişkiler ve Şam iktidarı ile Özerk Yönetim ve askeri güçler arasında yapılan anlaşmaları tartıştı.

Görüşmelerde ayrıca taraflar, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik aralıksız devam eden saldırılar ve bölge halklarının bu saldırılardan dolayı yaşadığı zorlukları da ele aldı.

14 Nisan’da Kuzey ve Doğu Suriye’ye ulaşan Avrupa ve İngiltere parlamentosu ile sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan 12 kişilik heyet, Kamişlo kentinde Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etmişti.

Heyet, bu ziyaretle iklim değişikliğine bağlı ekonomik projeler için uygun yardımları sağlamayı ve Demokratik Özerk Yönetimi ile AB arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor. 

 

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor