Aram Yayınevi'nin beş kitabı, karar açıklanmadan toplatıldı

.

Diyarbakır'daki polis baskınında el konulan Aram Yayınevi'nden çıkan beş kitap için sonradan toplatma kararı çıkarıldı.

Diyarbakır merkezli gerçekleşen soruşturmada, 25 Nisan’da ev ve işyerinde yapılan aramalarda, Aram Yayınevi'nden çıkan “Kızgın İklim”, “Bese Anuş”, “Sendikalizmin Eleştirisi ve Demokratik Emek ve Konfederalizm”, “Şahmeran Kentinde Kayıp Bir Yolcu” ve “Güneş Bakışlı Çocuklar” adlı kitaplara el konuldu.

Mezopotamya Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre; söz konusu kitaplara, haklarında "Basım, Dağıtım ve Satış Yasağı Getirilmesi, El konulması” kararı olmadan el konulduğu belirtildi.

'Örgüt propogandası' iddiası

Soruşturmayı yürüten savcı, el konulan kitaplar için Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, kitaplar için toplatma kararı çıkarılmasını istedi.

Hakimlik, toplatma kararı bulunmadan el konulan kitaplar hakkında savcının başvurusu üzerine toplatma kararı çıkardı. 12 Temmuz tarihli kararın bir örneği Aram Yayınevi'ne tebliğ edildi.

Kararda, toplatma kararına, “örgüt propagandası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçu ve suçluyu övme” gerekçe gösterildi.

Kurdistan Haberleri

BM ve Dünya Devletleri'ni İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Gereklerini Yerine Getirmeye Çağırıyoruz!
PWK Batman il yönetimi Kadraj Dergisini ziyaret etti
Türkiye'de evrensel insan hakları 77. yılında ne durumda?
Uluslararası kriz uzmanı: Sezar Yasası ancak Şam’ın sekiz şartı yerine getirmesiyle kaldırılabilir
ABD Kongre üyesi: Irak, milislerin Kurdistan Bölgesi'ne saldırmasına izin vermemeli