Anonymous İran'da 19 bakanlığın sitesini hackledi

.

Mahsa Jîna Amini'nin katledilmesinin ardından İran'a siber savaş açtığını duyuran hacktivist grup Anonymous, 19 bakanlık sitesini hacklediklerini açıkladı.

İran’da Mahsa Jina Amini'nin 17 Eylül'de ahlak polisi tarafından katledilmesinden sonra 21 Eylül'de sanal medya hesaplarından İran'a siber savaş açtıklarını ilan eden hacktivist grup Anonymous, 19 bakanlık sitesini hacklediğini duyurdu.

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, Anonymous attığı tweette İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hesabını etiketleyerek şu duyuruyu yaptı: "İnsanları sansürlerseniz biz de sizi sansürleyeceğiz! İran hükümetindeki 19 bakanlığınızın tüm siteleri imha edildi!" 

Anonymous, dün de İran rejiminin para aklanmasına yardımcı olduğunu öne sürdükleri şirketlerin listesini yayınlamış ve DEUTSCHE Bank, UBS, HSBC, ABN AMRO gibi uluslararası bankalardan da söz konusu hesapları bloke etmelerini istemişti. 

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ne bir gecede 15’ten fazla saldırı
Başkan Barzani’den Saldırılara Sert Tepki: 'Kürdistan Hedef Alınıyor'
Tom Barrack : Irak, Kürdistan Bölgesi’nin Gelirlerini Kısıtlıyor
Rojava Kürt Liderliği ve Mazlum Abdi, Neçirvan Barzani’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı
Başkan Neçirvan Barzani: Evime yapılan saldırı şahsıma değil, anayasal makama yapılmıştır!