Adana, Diyarbakır ve İstanbul’da ev baskınları: 51 kişi gözaltına alındı

.

İstanbul, Adana ve Diyarbakır’da HDP ve DBP’lilere yönelik gerçekleşen ev baskınlarında 51 kişi gözaltına alındı.

Adana’da 30 gözaltı kararı

Adana'da 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat öncesinde eylemlere katıldığı gerekçesiyle 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 30 kişi Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul ve Diyarbakır’da 21 kişi gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve Diyarbakır’da yapılan operasyonda 28 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 26 kişiden 21’i gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

12 ilde HDP ve DBP’lilere yönelik ev baskınları: 30 kişi gözaltına alındı!

Öte yandan dün Urfa merkezli Siirt, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Osmaniye, Adana, Çorum, Uşak ve İstanbul, Kars ve Konya’da gerçekleşen operasyonlarda aralarında HDP il ve ilçe başkanlarının olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Kurdistan Haberleri

Mustafa Özçelik, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanlığı’na Seçilen Hatice Türkan’ı Kutladı
Reuters: Washington, Suriyeli Kürtlere “özerklik” seçeneğini değerlendiriyor
Diyarbakır'da "Sêva Mêxekrêj" günü: Aşk, sevgi, özlemin sembolü..
PCS, PDK-BAKUR, PÊLKURD, PSK, PWK, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER: 1925 Ulusal Hareketi, Kürt Ulusunun Ulusal İrade Beyanıdır
Neçirvan Barzani ve Macron, Suriye’de Kürt haklarını görüştü