AB’nin Libya yaptırımı yürürlüğe girdi

Avrupa Birliği (AB), Libya'da taraf olan ülkelere karşı baskıyı artırıyor. Birlik, Libya'da silah ambargosunu delen kişiler ve şirketlere yaptırım uygulanmasını kararlaştırdı. Listede Türkiye'den de bir şirket bulunuyor. 

Alman haber ajansı dpa'nın Avrupa Birliği (AB) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Brüksel'de düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısında, Libya'ya yönelik Birleşmiş Milletler (BM) silah ambargosunu ihlal edenlere yaptırım uygulanması kararlaştırıldı. Bakanların bu konudaki kararı oybirliği ile aldığı bildirildi.

AB, Libya'ya ilişkin BM silah ambargosunu ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye, Ürdün ve Kazakistan'dan üç şirket ve iki kişiye uyguladığı yaptırım kararı bugün yürürlüğe girdi.

Libya'ya savaş malzemesi sevkiyatına katıldıkları ve ambargoyu ihlal ettikleri belirtilen şirketlerin AB ülkeleri içindeki hesapları bloke edildi. Avrupalı şirketlerin bu firma ve kişilerle iş yapması da yasaklanacak.

Yaptırımlara dahil edilen kişiler ise AB'ye seyahat edemeyecek ve AB'deki banka hesaplarına erişimleri engellenecek.

 

Ortadoğu Haberleri

Irak hükümetinden Şengal için 6 yıllık yeniden imar planı
Mesrur Barzani’den Eylül Devrimi mesajı: Kürt taraflara birlik çağrısı
Kerkük İl Meclisi’nde komisyonlar yeniden dağıtıldı: KDP’ye iki başkanlık
G20'de Rusya krizi: Avrupalılardan aile fotoğrafı resti
Prof. Dr. Abdullah Kıran’dan DEM Parti’ye: Kürtçe Yok, Haklar Yok, Gündemde ‘Sümer ve Erkeği Dönüştürme’ Var