ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan Peşmergeye destek mesajı

.

ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu, Süleymaniye’de gerçekleşen ve 5 Peşmergenin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısını kınayarak ABD’nin Peşmergeye desteğinin süreceğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Erbil Başkonsolosluğu, bugün yaptığı açıklamada Süleymaniye’de 5 Peşmergenin şehit düştüğü IŞİD saldırısını kınadı.

“Peşmergeye desteğimiz sürecek”

ABD’nin Peşmerge güçlerine verdiği desteğin süreceğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD'in dün Germiyan bölgesine bağlı Kuleco ilçesinde Peşmerge güçlerine yönelik düzenlediği korkak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerine verdiği destekte ve IŞİD'in tamamen yenilmesi için kararlılığını sürdürüyor. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan cesur Peşmergelerin ailelerine sabır diliyoruz”

Ne olmuştu?

IŞİD mensupları dün gece, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırdı.

Peşmergenin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralandı.

Yola döşenen el yapımı patlayıcı ise çatışma esnasında bölgeye takviye giden Peşmerge aracının geçişisi sırasında infilak etti. Araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan’da bulunan Neandertalin 3 boyutlu görünümü Netflix belgeselinde
Avrupa Kürt Üniversitesi - Necat Zanyar*
Kadın korkusu, kadın destanı ve Kobani davası
İran 15 yıldır cezaevinde tuttuğu Kürt mahkumu idam etti
Yazar Paul Auster 77 yaşında hayatını kaybetti