ABD'nin başına ödül koyduğu Afgan bakan suikastla öldürüldü

.

 Afganistan’da Taliban yönetiminin Göçmen ve Geri Dönüş Bakanı Halilurrahman Hakkani'nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan hükümetinden bir kaynak, başkent Kabil'de Göçmen ve Geri Dönüş Bakanlığı binasında bir patlamanın meydana geldiğini açıkladı.       

Söz konusu kaynak, patlama sonucunda Bakan Halilurrahman Hakkani'nin ve birkaç kişinin daha hayatını kaybettiğini aktardı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı, bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu gerçekleşti.

Hakkani, Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani'nin amcası ve Hakkani ağının kurucusu ve Taliban’ın önde gelen isimlerinden Celaleddin Hakkani'nin kardeşiydi.

Hakkani ağı, 1970'lerde kurulan ve Afganistan'da faaliyet gösteren bir İslami grup olarak biliniyor.

Bu grup, 1980'li yıllarında Sovyet güçlerine karşı, daha sonra ise ABD liderliğindeki NATO güçlerine ve Afganistan hükümetine karşı savaştı.

Halilurrahman Hakkani aynı zamanda ABD tarafından aranıyordu ve başına 5 milyon dolar ödül konulmuştu.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri