ABD'li Kongre üyesi: Irak Kürtleri aç bırakıyor, Trump bunu çözecek

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Joe Wilson, “Taif Sami, Irak Kürtlerini aç bırakıyor ve maaşlarını ödemiyor, ancak ABD Başkanı bunu çözecek” dedi.

ABD'li Cumhuriyetçi Kongre üyesi Joe Wilson, X sosyal medya platformunda paylaştığı bir mesajda, "ABD Hazinesi'nin Rafidain Bankası'na yaptırımları ertelemeyi durdurması" çağrısında bulundu. Wilson'a göre bu banka Irak milislerine milyarlarca doları aklamakta.

Amerikalı Kongre üyesi, Irak Maliye Bakanı Taif Sami'nin de adını anarak "Taif Sami Irak Kürtlerini aç bırakıyor ve maaşlarını ödemiyor. Bunun sona ermesi gerekiyor, Trump bunu çözecek" dedi.

Bu açıklama, Irak'ın hala Kürdistan Bölgesi çalışanlarının Şubat ayı maaşlarını göndermediği bir döneme denk geldi

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor