ABD'den Rusya ve Çin’e yaptırım  

.

ABD, İran’ın balistik füze programını desteklemekle suçladığı Rusya ve Çin’e ait 4 şirkete yaptırım kararı uyguladı.

Kararda İran, Kuzey Kore ve Suriye’ye yönelik yaptırım uygulaması sonucunda ortaya çıkan Silahsızlanma Yasası’nı deldikleri gerekçesiyle Rusya ve Çin’e ait şirketlere yaptırım kararı geldiği belirtildi.

Şirketlerin, İran’ın balistik füze teknolojisine, hassas teknoloji ve malzeme sağladıkları gerekçesiyle yaptırıma tabii olacakları açıklanırken ülkelerinden de İran’ın füze çalışmalarına destek olacak herhangi bir girişimde bulunulmasından kaçınılması çağrısı geldi.

İran’ın balistik füze geliştirme çalışmalarını destekleyen ve yardım sağlayan yabancı şirketlere yaptırımların devam edeceğini aktaran açıklamadan Rusya ve Çin şirketlerine uygulanan yaptırımın 2 yıl süreceği belirtildi.

 

Amerika Haberleri

ABD Dışişleri: Irak hükümeti terörizmi önlemekte başarısız oldu
Washington’daki Saldırı Girişimi Sonrası Trump’tan İran Açıklaması
Irak’ta başbakanlık iddiasına yalanlama, toplantı ertelendi
PAK: Erbil'de 3 balistik füzeyle saldırıya uğradık
35 ülke Hürmüz gündemiyle toplanıyor