ABD’den İran ve Irak açıklaması: Tüm gücümüzü kullanacağız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Irak'a yönelik her İran müdahalesini engelleyeceğiz. Irak'ın kaynaklarını yağmalayanların sorumlu tutulması için tüm gücümü kullanacağız" dedi.

Haber Merkezi- ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Irak ve İran'da yaşanan protestolara ilişkin açıklamada bulunan Mike Pompeo, "İran'da yaşanan ölümlerle ilgili endişeliyiz ve rejimi baskıya son vermeye ve insan haklarına saygı duymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Irak'a yönelik her İran müdahalesini engelleyeceğiz" diyen Pompeo, "Irak'ın kaynaklarını yağmalayanların sorumlu tutulması için tüm gücümü kullanacağız" diye konuştu.

Diğer yandan Pompeo, İran'ın gizlice uranyum zenginleştirdiğini belirterek, çözümün yeni bir nükleer anlaşma için kapsamlı müzakerelerden geçtiğini belirtti.

Pompeo, ülkesinin Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerini artık uluslararası hukuka aykırı olarak görmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Basnews

Siyaset Haberleri

İran: Neçirvan Barzani'nin evine yönelik saldırı bize ait değildi
Macron: Rusya’nın saldırıları karşılıksız kalmayacak
Trump: ABD, Danimarka ve Grönland ile süresiz güvenlik anlaşmasına vardı
ABD Dışişleri'nden Irak'tan çekilme açıklaması
Savaş ve Barış Konusunda, Kuzey (Bakur), Güney’in (Başur’un) Deneyimini Görmeli!..