ABD’den Iraklı 4 isme yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, 3 Iraklıya yaptırım uygulama kararı alındığını açıkladı.

Haber Merkezi- ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak’ta 3 Haşdi Şabi liderine yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu.

Yaptırım uygulanan isimlerin, Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Asaib Ehli Hak Hareketi lideri Kays el-Hazali, kardeşi Leys el-Hazali, Iraklı siyasetçi Hamis Hancer ve Hüseyin Falih Aziz Lami olduğu bildirildi.

Söz konusu isimlerden Kays el-Hazali, Leys el-Hazali ve Aziz El-Lami, göstericilerin özgürlük haklarını ihlalle suçlanırken, Hamis Hancer ise hükümet yetkilisi olarak büyük yolsuzluk anlaşmasına katıldığı için yaptırım cezasına maruz kaldığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, İran’a daha çok yaptırım uygulayacaklarını, yaptırım uygulanacaklar arasında bazı Iraklı yetkililerin de olduğunu bildirmişti.

Kaynak: K24

Siyaset Haberleri

ABD’den DSG’nin feshine ilişkin ilk açıklama: Abdi ve Ahmed'e kritik görev, Kürtçeye resmi tanıma
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Mazlum Abdi-Şara görüşmesinin ayrıntılarını paylaştı
Mazlum Abdi açıkladı: DSG'nin görevi sona erdi
Ankara'dan AİHM'e sert Osman Kavala tepkisi
D.Ü. petrolde de hastanede de kapı duvar