ABD'den İngiltere'ye uyarı: Huawei'nin 5G iletişim ağını ülkenize sokmayın

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien İngiltere'yi Çinli teknoloji devi Huawei'nin 5G iletişim ağını ülkeye sokmaması konusunda uyardı.

Haber Merkezi- Financial Times'a konuşan O'Brien, bu tür bir adımın İngiliz İstihbarat Servisi için bir 'risk' oluşturacağını dile getirdi.

"İngiltere'nin nükleer sırları, istihbarat servislerinin gizli dosyaları ve tüm devlet sırlarının çalınacağını belirten O'Brien, "5G bir ulusal güvenlik kararıdır. İngiltere'dekilerin Huawei'yi bir nevi ticari karar olarak görmesi bizi şoke ediyor" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Huawei'nin ülkelerin 5G internet ağına girmesini engellemek için girişimlerde bulunuyor. Washington Çinli tedarikçiyi Pekin'e casusluk yapmakla itham ediyor. Bu suçlamaları Huawei kesin bir dille reddediyor.

Geçen mayısta Başkan Donald Amerikalı şirketlerin ulusal güvenlik riski taşıyan şirketler tarafından yapılan telekomünikasyon ekipmanlarını kulanmalarını yasaklayan bir kararı imzaladı.

Beyaz Saray, kararın ardından ulusal güvenlik kaygılarını sebep göstererek Huawei'yi kara listeye almıştı.

Euronews

Amerika Haberleri

Trump'tan NATO ülkelerine: Korkaklar! Bunu unutmayacağız!
Kürdistan Bölgesi’nden Erbil’deki BAE Başkonsolosluğu’na Saldırıya Sert Kınama
Bağdat ve Erbil’de ABD hedeflerine saldırı girişimi
KDP-İ yöneticisi Qadiri: Türkiye için tehdit değiliz, Kürt birliği daha da güçlenecek
Erbil kent merkezine İHA saldırısı