ABD Temsilciler Meclisi "Türkiye'ye yaptırım" tasarısını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Haber Merkezi- ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik askeri operasyonuna ilişkin bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Tasarıya 403' vekil "evet" oyu kullanırken, "hayır" oyları 16'da kaldı.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul tarafından ay ortasında sunulan tasarıda bazı Türk yetkililere yaptırım öngörüyor.

Ayrıca tasarıda Türkiye'ye silah satışının askıya alınması ve bazı finansal yaptırımlar da uygulanması öngörülüyor.

Tasarının yasalaşması için, tasarının Senatoda da aynı şekilde kabul edilmesi ve sonra Başkan Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor.

Ancak Temsilciler Meclisinde üçte iki çoğunluğun üzerindeki oy ile geçen tasarı, Senatodan da aynı oranda oy alırsa, Trump'ın önüne gitmeden doğrudan yasalaşacak.

 

Siyaset Haberleri

ABD’den DSG’nin feshine ilişkin ilk açıklama: Abdi ve Ahmed'e kritik görev, Kürtçeye resmi tanıma
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Mazlum Abdi-Şara görüşmesinin ayrıntılarını paylaştı
Mazlum Abdi açıkladı: DSG'nin görevi sona erdi
Ankara'dan AİHM'e sert Osman Kavala tepkisi
D.Ü. petrolde de hastanede de kapı duvar