ABD: Kürdistan Bölgesi'nde özgür ve adil bir seçimi destekliyoruz

.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Romanowski, 20 Ekim’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde, gazetecilere ve aktivistlere saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, siyasi partiler ve güvenlik güçlerine, gazeteciler ile sivil toplum aktivistlerinin rolüne saygı göstermeleri ve şiddetten kaçınmaları gerektiğini vurguladı.    

Romanowski, “Kürdistan Bölgesi'nde özgür ve adil bir seçimi destekliyoruz” dedi.

Kürdistan Parlamentosunun altıncı dönem seçimleri için özel oylama dün sabah saat 07.00'de başladı ve 18.00'e kadar devam etti. Halepçe dışındaki diğer illerde oylama normal şekilde yapıldı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki dört seçim bölgesinde güvenlik güçlerinin kullandığı özel oylamanın ön sonuçları açıklandı. Erbil ve Duhok'ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Süleymaniye'de ise Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) önde.

Kürdistan Parlamento genel seçim oylaması 20 Ekimde yapılıyor.      

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor